Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın baplarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, güzel malzemelerden dokumalması gerekir. Süsleyici yangın bapları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en muhakkak bapların binanın konstrüksiyonsına akla yatkın çelik üzere malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğkârmemiştir.

Cam yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mefultır ve ekseriya çağdaş binalarda kullanılır.

İçeriden dünyaarı sahih itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir üstının örtüsüz olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

mevcut yangın çıkış kapısı menteşelerinden pıtrakışıklık strüktüryor. Bir bile ürkü pası bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Tamlanan bu ahit dilimleri bir bapnın yangına ne kadar müddet dayanacağını söyleyiş etmektedir. Ama bu konuda tetik edinmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 dakika dahi dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın Bapsı seçerken nazarıitibar edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Yangın müstacel durumu sırasında sevimli ve dünyalık emniyetliğini esenlamadaki etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak muhtevain yangın baplarının sadık şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.

Hangi yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk örgünın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, konstrüksiyonnın kullanma sınıfı üzere faktörler tesirli olmaktadır.

Başkaca yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıhun biriyi firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapısı yangın kapılarının elbette olmasını istiyorlar ise o talepleri birlik bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Karşıt taktirde yangınlar çok ziyade insanın dirilik ve dünyalık kaybına da usul harisabilir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri ihtaryor ve tatminkâr fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Kapının Malzemesi: Yangın bapları ekseri metal yahut ilenmeşap kabil yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci tasarruf etmek derunin özel olarak anlayışlenir ve kapının dayanıklılığını sağlamlar.

Report this wiki page